Crew


mariekeschellart annekedelindvanwijngaarden reinettevandestadt sonjavanhamel

Regie
MARIEKE SCHELLART

Marieke (1973) is afgestudeerd als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft. Na 8 jaar als art director bij verschillende reclame bureau's gewerkt te hebben, ging ze weer naar school om regie documentaire te studeren aan de HKU. Zij vroeg Anneke de Lind van Wijngaarden, wie zij eerder assisteerde, om haar te helpen bij haar film Ei voor later.

Camera & Montage
ANNEKE DE LIND VAN WIJNGAARDEN

Anneke (1971) is regisseur, cameravrouw en editor. Voor televisie maakte ze o.a. de jeugddocumentaires: Nikita, Tietjes en Danny's Parade. Met deze laatste film won zij de Beeld en Geluid Award 2008. Voor Ei voor later deed zij het camera werk en de montage. Anneke weet zich met haar camera bijna onzichtbaar te maken en komt zo heel dichtbij.
www.annekedelindvanwijngaarden.com

Producent
REINETTE VAN DE STADT

Reinette (1974) werkte bij verschillende producenten als uitvoerend producent. Ze werkte aan verschillende speelfilms, zoals Het Zuiden van Martin Koolhoven, Manderlay van Lars von Trier. In 2003 richtte ze haar eigen productiebedrijf Trueworks op. Met Trueworks produceerde ze meer dan 6 documentaires en 4 korte fictie films waaronder Missen van Jochem de Vries, die geselecteerd was door het filmfestival in Cannes 2009.
www.trueworks.nl

Muziek
SONJA VAN HAMEL

Sonja (1971) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in 1999. Ze maakt muziek, grafisch ontwerp en tekeningen. Sonja heeft al meerdere CD's op haar naam staan, voorheen met popduo BAUER en tegenwoordig als solo artiest. Ei voor later is de eerste documentaire waar zij de muziek voor heeft gemaakt. Haar gevoelige soms dromerige pop nummers passen goed bij de intieme vrouwelijke stijl van Ei voor later. Een aantal van de nummers zullen ook verschijnen op haar nieuwe CD die in 2011 zal uit komen. www.sonjavanhamel.nl

Geluid

Arno van Beest - Bas van Zomeren

Montage

Advies Govert Janse

Geluidsnabewerking

Diederik Idenburg, Rob van de Schootbrugge

Postproductie beeld

Postoffice

Kleurcorrectie

Daphne Maierna

Grafisch ontwerp

Sander Plug

Website

Fabrice Koopman - Filip Mertens

Productie NCRV

Yolande van der Blij

Eindredactie NCRV

Jelle Peter de Ruiter

Met dank aan NOS Journaal, RTL Nederland, Andere Tijden, VPRO
Deze film is mede mogelijk gemaakt door
Rathenau Instituut, Stichting Biotechnologie Nederland & VVAO

Ei voor later is geproduceerd door Trueworks in samenwerking met de NCRV

© 2010 Trueworks / NCRV